Vad gör en psykolog? Erfarenheter från ett yrkesliv – Inga-Britt Drejhammar pdf

av | 10 november, 2015

Vad gör en psykolog? Erfarenheter från ett yrkesliv

Vad gör en psykolog under sitt yrkesverksamma liv? Hur ser arbetsuppgifterna ut omedelbart efter genomgången högskoleutbildning och hur gestaltar de sig allteftersom erfarenheten växer och nya möjligheter dyker upp?
Svar på dessa frågor ges i den yrkeslivsberättelse som Inga-Britt Drejhammar ger i denna bok. Hon skriver om sitt omväxlande arbetsliv, om sin yrkesroll och om sitt arbete som psykolog inom flera olika fält: i psykiatrin, i socialtjänsten och på olika vårdinstitutioner inom offentlig förvaltning samt inom företag i näringslivet. Läsaren får en konkret och levande illustration till hur psykologyrket i praktiken kan se ut, men också till hur samhällsförhållandena har utvecklats de senaste årtiondena och präglat de uppgifter och åtaganden som ingått i psykologens insatser.

Boken riktar sig främst till studenter och lärare vid universitet och högskolor som har psykologyrket ”på schemat”. Förhoppningen är även att boken kan väcka reflexioner över det egna yrkets utveckling hos psykologer som redan är verksamma i yrket.Tack vare sin bredd kan boken vara av intresse för handledare i vård- och omsorgsområdet och för konsulter och andra som arbetar med förändring och utveckling av organisationer.

Inga-Britt Drejhammar är fil.dr., leg.psykolog och leg. psykoterapeut. Hon är även författare till boken Organisationsutveckling och Jämställdhet som beskriver ett forsknings- och utvecklingsarbete på olika arbetsplatser inom LOM-programmet, Ledning, Organisation och Medbestämmande, för att öka jämställdheten mellan kvinnor och män i arbetslivet.


Författare: Inga-Britt Drejhammar
ISBN: 9789175330006
Antal sidor: 179
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 22.53 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *