Tonårstid : utveckling, problem och psykoterapeutisk behandling – Björn Wrangsjö, Majlis Winberg Salomonsson pdf

av | 3 februari, 2016

Tonårstid : utveckling, problem och psykoterapeutisk behandling

Trots vår materiella utveckling tycks det finnas en risk att barn- och ungdomsgenerationen för första gången kommer att få en sämre psykisk hälsa än sina föräldrar. Ökade krav på prestation och utseende gör dagens tonåringar mer sårbara, och fler söker professionell hjälp. Kanske behövs en regelbunden samtalskontakt, någon som har kännedom om tonåringens livssituation, som har klinisk och vetenskaplig erfarenhet och är öppen för nya metoder.

Tonårstid ger en teoretisk och klinisk grund för psykoterapi med tonåringar. Utgångspunkten är psykodynamisk och familjeorienterad, men beskriver också en bred arsenal av kompletterande tekniker och arbetssätt, liksom hur olika behandlingar kan kombineras.

Boken är tänkt som kurslitteratur för blivande terapeuter. Genom sin bredd kan den också vara en inspirationskälla för alla som i sin vardag möter tonåringar, till exempel kuratorer, lärare, fritidsledare och tonårsföräldrar.

Det har länge funnits behov av en bred lärobok på svenska om psykoterapeutiskt baserad behandling av tonåringar. Det är närmare 30 år sedan en sådan skrevs senast.Författare: Björn Wrangsjö, Majlis Winberg Salomonsson
ISBN: 9789127026971
Antal sidor: 399
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 28.00 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *