Surfplatta i undervisningen – Camilla Askebäck Diaz, Lena Gällhagen pdf

av | 20 juli, 2015

Surfplatta i undervisningen

Boken består av två delar. Del 1 behandlar lärande och vilka drivkrafter som skapar en bra lärmiljö för elever. Här ges exempel på metoder och arbetssätt i det digitala klassrummet. Författarna tar också upp sju kärnkompetenser som de anser är viktiga att känna till och som är kopplade till digitalt arbete på olika sätt. 

Del 2 visar konkret hur du kommer igång med att arbeta med surfplattan i klassrummet. Här beskrivs fem inspirerande arbetsområden fyllda med exempel på hur surfplattan kan integreras i undervisningen. Här finns också kunskapskrav kopplade till olika ämnen och arbetsområden.

De fem arbetsområdena är:

Framtidens stadDokumentärfilmHomo digitalisDet var en gångI kärlekens fotspår

I slutet av varje temaområde finns en QR-kod som kan scannas för att ta del av extramaterial på vår webb (kopieringsunderlag).

Författarna Camilla Askebäck Diaz och Lena Gällhagen är lärare som också föreläser om hur modern teknik kan användas för att skapa lust att lära samt som ett pedagogiskt verktyg.
Boken ingår i serien Input, som inspirerar till nya arbetssätt och metoder i det dagliga skolarbetet. Böckerna är avsedda att fungera som handböcker i den konkreta klassrumssituationen.Författare: Camilla Askebäck Diaz, Lena Gällhagen
ISBN: 9789127442658
Antal sidor: 152
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 27.24 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *