närvarohur – Astrid Westfeldt Corneman pdf

av | 30 januari, 2016

närvarohur

Astrid Westfeldt Corneman har under många år arbetat med att finna sätt att uppmärksamma och uppnå närvaro. I denna bok presenterar hon sitt arbete under åren. Hennes förhoppning är att texten ska öppna upp för diskussioner, reflektioner och resonemang som kan hjälpa oss att utvecklas vidare tillsammans.

Behovet av närvaro ökar då vi lever i ett hisnande tempo. Den moderna teknologin har bidragit till att tempot ständigt ökar. Konkurrensen ökar om jobben, kunderna, vännerna, partners och våra barns intressen. Vi behöver utveckla vår kommunikation och hitta tekniker för att hantera denna verklighet och att inte tappa bort våra känslor, tankar och upplevelser i detta högvarv. Människan är en överlevare. Vi har hela tiden hittat nya vägar för att överleva. I dessa delar av världen har vi förmånen att kunna önska oss mer. Vi behöver inte nöja oss med att bara överleva. Överlevnadsstrategierna i vårt samhälle handlar ofta om målstyrning, utbildning, handlingsplaner, strukturer, teknikstöd etc. Parallellt med detta behöver vi utveckla vår förmåga att fånga upplevelsen och våra känslor i varje stund. Vara närvarande i vår upplevelse. När upplevelsen motsvarar min förväntan skapas harmoni, tillfredsställelse och förutsättning för att uppleva lycka.

Bokens första del handlar om närvaro och förväntningar. I den andra delen får du konkreta verktyg och övningar som du antingen kan jobba med, alternativt ger de dig en stunds avkopplande läsning. I bokens sista del får du exempel på konkreta handlingar och reflektioner kring närvaro.


Författare: Astrid Westfeldt Corneman
ISBN: 9789175172217
Antal sidor: 112
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 37.50 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *