När livet djupnar : glimtar av frihet – Mattias Leivinger pdf

av | 22 mars, 2016

När livet djupnar : glimtar av frihet

NÄR LIVET DJUPNAR – glimtar av frihet

Glimtar av något vackert, storslaget, annorlunda ? det väcker igenkänning hos många. Under en promenad i skogen, konstnärligt skapande, i ett kyrkorums tystnad eller ett starkt möte med en annan människa, släpper vi taget för en stund. Tiden försvinner – vi kan uppleva ett starkt flöde, kontakt med något större, överskrida våra gränser. Vi känner glädje, kraft och tacksamhet. Vi ser och upplever intensivare än vanligt.

Den amerikanske psykologen Abraham Maslow kallade det för peak-experience, på svenska höjdpunktsupplevelse. När livet djupnar baseras på intervjuer där människor berättar om sina erfarenheter. Kan vi vårda den här inspirationen som en del av vår personliga utveckling, till glädje för oss själva och andra? Samtalen kom att handla om förändringar och förundran, men också om inre tvivel och omgivningens misstro.

Boken hämtar inspiration från bland annat Maslow och Roberto Assagioli, psykosyntesens skapare. Den riktar sig till alla som längtar efter att utforska existentiella frågor och är nyfikna på samtida andlighet utan dogmer. När livet djupnar kan läsas med behållning av bl.a. coacher, samtalsterapeuter, psykologer och präster men kräver inga särskilda förkunskaper annat än ett öppet sinne.


Författare: Mattias Leivinger
ISBN: 9789163345616
Antal sidor: 288
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 10.33 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *