Motiverande samtal – MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor – Tom Barth, Christina Näsholm pdf

av | 20 april, 2015

Motiverande samtal - MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor

Motivational interviewing (MI), eller på svenska motiverande samtal, har tillämpats i Sverige i ett tiotal år. Metoden används brett inom bl.a. psykoterapi, rådgivning, behandling och rehabilitering men kan också användas inom coaching, ledarstöd eller karriärutveckling.

MI-samtal innebär att noggrant och omsorgsfullt, med respekt för individens autonomi, använda lyssnandeteknik, samtalsverktyg och sammansatta strategier så att de på ett ändamålsenligt sätt hjälper personen att ta ställning till och sätta igång, genomföra och upprätthålla förändring.

Motiverande samtal inleds med ett reellt MI samtal och innehåller bland annat en historisk översikt över MI:s utveckling, avsnitt som teoretiskt fördjupar centrala begrepp såsom motivation, diskrepans, ambivalens och motstånd samt praktiska inriktade kapitel som fokuserar på detaljer i lyssnandeteknik och samtalsverktyg.

Boken lämpar sig såväl för dem som är samtalspartner i professionella samtal och som vill integrera motivational interviewing i möte och dialog som för universitets- och högskolestudenter framförallt på de beteendevetenskapliga och sociala utbildningarna.

978-91-44-03030-2


Författare: Tom Barth, Christina Näsholm
ISBN: 9789144030302
Antal sidor: 180
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 39.83 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *