Motivationsarbete – Per Revstedt pdf

av | 6 november, 2015

Motivationsarbete

Författaren presenterar här en metod för att motivera klienter/patienter till behandling. Han utvecklar teorierna och belyser dem med aktuella fallbeskrivningar.

Läs mer
De som är praktiskt verksamma inom socialtjänsten, kriminalvården eller psykiatrin förväntas kunna motivera klienter (patienter) som är tveksamma till behandling. I motivationsarbete redovisar författaren en metod att nå till synes omotiverade patienter. I denna fjärde omarbetade upplaga är resonemangen utvecklade och åskådliggjorda med nya fallbeskrivningar. Boken består av tre delar. Den första handlar om teori och värderingar och beskriver det synssätt som motivationsarbetaren måste ha med sig i mötet med klienten. Del två tar upp relationen mellan motivationsarbetare och klient och är en praktisk tillämpning av teori och värderingar. Den tredje delen behandlar metoder och tekniker som kan påskynda motivationsprocessen.
Motivationsarbete vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom socialt arbete, kriminalvård och missbrukarvård och är en praktisk handledning för dem som möter omotiverade klienter i sitt arbete.

Om författarna
Per Revstedt, leg psykolog och leg psykoterapeut med handledarkompetens, har under många år arbetat inom sluten psykiatrisk vård och med miljöterapeutiskt behandlingsarbete inom institutionsvård.
Han har också mångårig erfarenhet som handledare och utbildare inom socialtjänst, kriminalvård och psykiatri.Författare: Per Revstedt
ISBN: 9789147111466
Antal sidor: 298
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 37.39 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *