Meditationer i livskriser – Paul Brunton pdf

av | 28 november, 2017

Meditationer i livskriser

Boken innehåller korta, meditativa texter att fundera över, lära av, inspireras av och hämta nya krafter från.
Urvalet har gjorts från Paul Bruntons stora, posthumt utgivna verk i 16 band – The Notebooks of Paul Brunton.
Var för sig ger dessa texter en sällsynt vitaliserande läsupplevelse. Som helhet betraktad är Notebook-serien unik i sin kombination av djup andlig insikt, inspiration, enkelhet och praktiskt användbara råd.
Paul Bruntons böcker har gått ut i miljonupplagor och läses över hela världen. På svenska finns tio Brunton-böcker, bland andra Meditationer för bättre ledarskap och Meditationer om karma.

Ur innehållet

”Om du godtar dessa idéer och tar dem till ditt hjärta, får du förnyade krafter. Du stärks i dina föresatser och känner att den verklighet som upprätthåller universum även är grundvalen och tryggheten i ditt eget liv.”

”I vårt innersta bor det mystiska Överjaget som förbinder var och en av oss med Gud. Överjaget påverkas inte och förändras inte av tidens gång. Det dör aldrig. Det är evigt.”

”Detta är vår räddning i svåra situationer. Här finns den gudomliga harmonin och skönheten. Här bor den kraft som segrar. Gå in i stillheten!”

”Att börja med dessa dagliga och regelbundet återkommande meditationstunder är att föra in djup och styrka i ditt liv.”

”Livet förblir vad det alltid har varit – oändligt, evigt och odödligt. Vi kommer alla att mötas igen. Minns vad du är, och bli fri!”

”Lägg ner din börda. Det finns frid bortom livets oro och smärta. När smärtan upphör väntar oss friden.”

”I en svår situation, då det inte står i mänsklig makt att göra något mer, sjunk då in i tystnaden och friden. Stanna där och vänta på styrka och vägledning.”

”När tiden är inne att ta farväl, gör det då i en känsla av förtröstan och tillit till att den kraft som alltid har stöttat dig under tidigare kriser, inte heller nu kommer att lämna dig i sticket.”


Författare: Paul Brunton
ISBN: 9789151403151
Antal sidor: 139
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 31.14 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *