Ledarskap under stress – Gerry Larsson pdf

av | 12 februari, 2016

Ledarskap under stress

Ledarskap är svårt. Speciellt svårt – och speciellt avgörande – är ledarskapet i starkt påfrestande situationer. Hur gör man som chef och ledare för att situationen ska lösas på bästa sätt för alla inblandade? För att leda sin grupp, sitt företag, ja, kanske sitt land genom en svår händelse och komma någorlunda helskinnade ur den?
Den här boken fokuserar på svåra och stressande situationer men det finns mycket att lära även för vardagligt ledarskap genom en inblick i hur det är när allt ställs på sin spets. Den riktar sig därför lika mycket till studenter och praktiker inom yrken som hanterar akuta kriser – såsom läkare, sjuksköterskor, poliser och kuratorer – som till ledare i mer ”vanlig” verksamhet.

Läs mer
Boken är uppdelad i fyra delar. Den första delen innehåller presentationer av generella modeller över ledarskap och stress. Del två utgörs av teoretiska fördjupningar inom några utvalda områden som visat sig ha betydelse för ledarskap under stress. I den tredje delen redovisas erfarenheter av olika ledarskapshandlingar före, under och efter kriser och svåra påfrestningar. Den fjärde och avslutande delen handlar om olika åtgärder som kan leda till bättre ledarskap under stress.

Om författarna
Gerry Larsson är leg. psykolog och professor i ledarskapspsykologi vid Försvarshögskolan.Författare: Gerry Larsson
ISBN: 9789147111176
Antal sidor: 224
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 13.02 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *