Ledarskap i förskolan – Pia Anagrius, Lena Hermelin pdf

av | 31 oktober, 2015

Ledarskap i förskolan

En inspirerande bok för dig som vill förstå mer av ledarskap och hur du kan leda utifrån förskolans uppdrag och speciella förutsättningar.

Att leda förskola idag kräver en välsynkad ledning. Du kanske har en ledningsgrupp eller jobbar med en pedagogisk utvecklingsgrupp eller direkt mot avdelningsansvariga förskollärare.

Hur får du utväxling på ledningsarbetet? Hur når du och dina medarbetare ökad samstämmighet i både tanke och agerande? Hur skapa team som med kraft och energi driver utvecklingen i enheten? Hur ska du som ledare tänka och arbeta utifrån olika roller och ansvar i förskolan?

Det här är några av de områden som boken tar upp och belyser utifrån författarnas erfarenheter i sitt samarbete med förskolor i utveckling.

Pia Anagrius och Lena Hermelin har sedan 2000 arbetat med coaching, handledning, utbildning och utvecklingsstöd till förskolans chefer, arbetslag och medarbetare. Tillsammans driver Pia och Lena Strategihuset och tillhandahåller stöd till olika organisationer och verksamheter.

Den här responsen fick vi från en chef: ”Ni har gett mig mängder av konkreta idéer, vilka kommer att göra mig ännu säkrare i rollen som ledare. Många användbara modeller och bilder.”


Författare: Pia Anagrius, Lena Hermelin
ISBN: 9789175173580
Antal sidor: 120
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 23.37 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *