Kunskapsbehov och nya kompetenser : professioner i förhandling – Ola Fransson pdf

av | 20 november, 2015

Kunskapsbehov och nya kompetenser : professioner i förhandling

I dag räknas allt fler yrken som professioner och allt fler yrkesgrupper utbildas vid universitet och högskolor. I denna bok tar författarna å ena sidan upp frågor om vad som händer med yrken och kunskaper när de knyts till universitetets ideal och å andra sidan vad som händer med professioner, och före­ställningen om vad en profession är, om den högre utbildningen förändras till såväl innehåll som ideal.

I essäerna diskuteras också vilka krav som ställs på den högre utbildningen och professionerna i vårt kulturellt differentierade och socialt segregerade samhälle. Det ställs också allt tydligare krav på att yrken ska redovisa resultat, och författarna undersöker vilka konsekvenser detta får för de professionellas oberoende yrkes­utövning. Yrken som belyses i relation till frågorna är: lärare, tandläkare, designer, författare, polis och socionom.

Deltagande författare är: Jonas Aspelin, Anne-Charlotte Ek, Håkan Edeholt, Ola Fransson, Cecilia Franzén, Sophie Hydén, Karin Jonnergård, Caroline Ljungberg, Enrique Pérez, Sven Persson & Cristine Sarrimo.


Författare: Ola Fransson
ISBN: 9789173350136
Antal sidor: 198
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 37.46 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *