öga mot öga : ledarskap och personlig kommunikation – Birgitta Ahltorp pdf

av | 23 mars, 2016

öga mot öga : ledarskap och personlig kommunikation

Öga mot öga är en bok om ledares kommunikativa situationer sett i relation till alla andra uppgifter som ledare har. Som en bok om ledarskap är den därmed i det närmaste heltäckande. Boken beskriver ledares kommunikation på alla nivåer: Envägskommunikativt – för att nå ut till stora grupper. Ytkontaktskapande – för att bygga nätverk. Personliga kontakter/djupkontakt – för att skapa dialog. Den ger praktiska verktyg och förmedlar viktiga råd för chefer som vill hantera olika varianter av personlig kommunikation i ledarrollen på ett bra sätt – inte minst djupkontakter. Allt från svåra samtal, feedback, kritik och motiverande beröm till utvecklingssamtal. Alla som är praktiskt verksamma i en ledarroll har stor nytta av Öga mot öga. Konsulter, utbildare, handledare, HR-specialister – för alla dessa är boken matnyttig.

Läs mer
Kommunikation på distans, kommunikation i mindre grupper och kommunikation i enskilda kontakter – öga mot öga – är ledarskapets A och O. Men enligt en studie som visar hur 572 chefer ser på sitt ledarskap och vad deras 3 722 medarbetare tycker om deras sätt att bete sig i ledarrollen, så är många chefer visserligen bra på ytkontakter men otränade för djupkontaktkrävande situationer. Öga mot öga vill bidra till utveckling av chefers ledarskap när det gäller att kommunicera i IT-samhället, ge kunskap om chefers utvecklingsbehov när det gäller att kommunicera och leda, inspirera dem som är intresserade av hur man utvecklar ett konstruktivt och kommunikativt ledarskap samt visa på det värdefulla i konsten att leda och kommunicera öga mot öga.

Om författarna
Birgitta Ahltorp, fil dr, leg psykolog och psykoterapeut, är en av Sveriges ledande experter på ledarskap och teamarbete. Sedan många år är hon verksam som utbildare, handledare, konsult och coach i det egna företaget BAPS Birgitta Ahltorp AB. Birgitta Ahltorp har tidigare skrivit flera böcker, ett par av dem prisbelönta. I Libers utgivning är detta hennes fjärde bok om ledarskap.Författare: Birgitta Ahltorp
ISBN: 9789147116218
Antal sidor: 221
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 16.20 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *