Före Bornholmsmodellen – språklekar i förskolan – Ingvar Lundberg, Görel Sterner pdf

av | 25 mars, 2016

Före Bornholmsmodellen - språklekar i förskolan

Före Bornholmsmodellen – språklekar i förskolan

Lek med språket! Redan på förskolan pågår ett intensivt arbete med barnens språkutveckling. Genom sång och lek lockar vi barnen att undersöka språket. Forskningen säger att det systematiska arbetet med språklekar underlättar barnens senare läsinlärning och förebygger lässvårigheter. Bornholmsmodellen har använts i mer än 15 år i svenska förskolor och erfarenheterna av detta arbete är mycket positiva. 

Före Bornholmsmodellen
Här presenteras hur du kan arbeta med språksamlingar för att förbereda barnen inför det fortsatta arbetet i förskoleklassen med Bornholmsmodellen. Boken innehåller språksamlingar med konkreta övningar i progression från det lilla barnet till det större. Det ingår också ett kopieringsunderlag med bilder som ska användas i samlingarna samt en CD-skiva med sånger som passar till arbetet.

 

Studiehandledning

Studiehandledningen är kopplad till Före Bornholmsmodellen och ger inspiration och konkreta förslag på hur du kan utforma det dagliga arbetet i förskolan. Studiehandledningen innehåller också underlag till pedagogiska diskussioner som leder arbetet framåt.

 

”Förskolan ska utveckla barnens förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra”
LPFÖ 98 Författare: Ingvar Lundberg, Görel Sterner
ISBN: 9789127417472
Antal sidor: 144
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 12.07 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *