En historia om läsning – Alberto Manguel pdf

av | 17 april, 2015

En historia om läsning

Från lertavla till hypertext Alberto Manguel tar oss med på en resa genom läsandets märkliga och lidelsefyllda historia. En historia som sträcker sig över 6000 år.
Det blir en färd med många stopp, omvägar och avstickare.
En historia om läsning är en lärd och lysten bok som man läser som en äventyrsroman. Det handlar om bibliotek och bokskatter, om tillåten och förbjuden läsning, om boktjuvar och bokbrännare och om egendomliga läsmaskiner.
Vårt sätt att läsa är nyckeln till hur vi uppfattar världen omkring oss. På ett mer privat plan ser vi hur de böcker som blivit verkligt betydelsefulla för oss speglar vår egen livshistoria.

Alberto Manguel, bosatt utanför Paris, föddes i Buenos Aires där han i ungdomen läste högt för den blinde Jorge Luis Borges. På svenska har han också givit ut Läsa bilder.

»Den är en av dessa vidunderliga böcker, svävande och vackra, och fyllda med en sådan fantasi och lärdom att man blir alldeles mjuk i hela kroppen. Tänk om man hade haft en sån svensklärare när man gick i skolan.«
Anders Paulrud, Aftonbladet FÖRFATTAREN: Alberto Manguel är kanadensisk författare, översättare och redaktör med argentinskt ursprung, bosatt
i Frankrike.
2002 utkom hans Läsa bilder. En historia om kärlek och hat.Författare: Alberto Manguel
ISBN: 9789173248037
Antal sidor: 458
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 12.06 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *