Dyslexi : förbannelse eller möjlighet? : levnadsberättelser – Ulla Föhrer, Eva Magnusson pdf

av | 9 september, 2015

Dyslexi : förbannelse eller möjlighet? : levnadsberättelser

Med boken följer en ljudskiva för de som läser med öronen.

Vad är det som gör att vissa människor med Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi klarar skola, utbildning och arbete och dessutom klarar det bra? För att få svar på den frågan har författarna gjort djupintervjuer med 40 personer som upplevt hur det är att ständigt ställas inför läs- och skrivkrav som egentligen överstiger den egna förmågan. Trots allt klarar de av det!

I denna bok presenteras de intervjuade personernas levnadsöden som individuella berättelser. Boken innehåller 25 levnadsberättelser, de övriga 15 finns som individuellt nedladdningsbara pdf-filer, se nedan. Samtliga 40 levnadsberättelser finns på den cd-skiva som medföljer boken. Boken är en fortsättning på Dyslexi: förbannelse eller möjlighet? Att lära sig leva med läs- och skrivsvårigheter.

Båda böckerna riktar sig både till dem som själva har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och till föräldrar och andra som är intresserade av området. De vänder sig också till dem som i sin yrkesutövning möter personer med en sådan bakgrund: lärare på alla stadier (skola, universitet och högskola), bibliotekarier, psykologer, kuratorer, logopeder, skolsköterskor, syokonsulenter, arbetsförmedlare och dyslexihandläggare.


Författare: Ulla Föhrer, Eva Magnusson
ISBN: 9789170186752
Antal sidor: 462
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 38.78 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *