Depressioner i tonåren : ung, trött och ledsen – Gunilla Olsson pdf

av | 14 mars, 2016

Depressioner i tonåren : ung, trött och ledsen

Tonåringar uttrycker sina känslor intensivare än vuxna. De är ofta ledsna och nedstämda utan att det handlar om depression. Det är dock vanligt att tonåringar drabbas av en riktig depression, som är mera djupgående och påverkar hela tonåringens förmåga att fungera i vardagslivet.

Ur innehållet
I boken Depressioner i tonåren beskrivs skillnaden – vad som är tecken på depression och vad diagnosen depression innebär. Vid en depression i tonåren är det viktigt att få snar hjälp för att slippa förlora viktig tid för utveckling, studier och kamratliv. En långdragen depression riskerar att starkt påverka en tonårings framtid.

Möjligheterna att behandla är numera goda och olika former av behandling med läkemedel och samtal beskrivs i boken. Bakgrunden i form av ärftlighet, problem i miljön och utlösande faktorer tas upp. Bipolära tillstånd med svängningar mellan depression och mani har fått ett helt eget kapitel och boken avslutas med uppdiktade men realistiska beskrivningar av tonåringar med depressioner.

Vem vänder sig boken till
Boken vänder sig till alla som har kontakt med tonåringar i vård, skola och sociala omsorger. Den ger också bra stöd åt föräldrar till en tonåring med depression.

Om författaren
Gunilla Olsson är barn- och ungdomspsykiater och en av landets främsta experter på depressioner hos tonåringar.Författare: Gunilla Olsson
ISBN: 9789172059412
Antal sidor: 167
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 10.52 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *