De stora frågorna om skolan – Tomas Kroksmark pdf

av | 2 september, 2015

De stora frågorna om skolan

Vad ska lärare och rektorer göra när de kommer till jobbet på morgonen – vilket är deras uppdrag? Eller med andra ord: vilken är poängen med skolan, vad ska vi ha den till och vem är den till för?
De stora frågorna om skolan tar upp och söker svaren på de stora, svåra och viktiga frågorna om skolan, om läraryrket och lärandets mysterium. Det genomgående temat i boken är en skola på vetenskaplig grund. Författaren tar sin utgångspunkt i den nya skollagen och de senaste läroplanerna för förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Några av de frågor som diskuteras är:
Vilket är skolans uppdrag? Hur ska skolan kunna vila på vetenskaplig grund? Hur ska lärare forska? Vad är utbildningsvetenskap? Vad är lärarkompetens? Vad är undervisning och lärande? På vilket sätt är lärande globalt? Vad innebär digitalisering och 1:1 i skolan? Vad menas med den bästa skolan?De stora frågorna om skolanvänder sig till studerande vid lärar­­­ut­bildningar samt till rektorer, verksamma lärare och fritidspedagoger. Den riktar sig också till andra som har ett intresse för skolfrågor.
Manus och idé till boken belönades år 2010 med Kurslitteratur­prisets hederspris. Kurslitteraturprisetär Sveriges främsta utmärkelse till etablerade och blivande författare av ny kurslitteratur för universitet och högskola.


Författare: Tomas Kroksmark
ISBN: 9789144068671
Antal sidor: 455
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 19.07 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *