Compassioneffekten – att utveckla självtillit och inre trygghet – Christina Andersson pdf

av | 23 mars, 2016

Compassioneffekten - att utveckla självtillit och inre trygghet

Livet är jobbigt emellanåt och innehåller många utmaningar. Vi pressar oss hårt, jämför oss på sociala medier, känner oss otillräckliga och är rädda att inte duga eller att misslyckas. Med hjälp av compassion, självmedkänsla, kan vi skapa ett inre skyddsnät så att vi kan ta hand om oss själva vid motgångar och våga vara sårbara. Compassion lyfter fram betydelsen av att aktivera kroppens egna trygghetssystem för ökat välmående och livsglädje. Det handlar om att bemöta sig själv och andra med värme, vänlighet, omsorg och förståelse istället för självkritik eller krav på prestation speciellt vid svårigheter i livet.

I boken beskrivs teorierna och forskningen bakom compassion. Framförallt berättar författaren hur du kan öva dig i självmedkänsla för att få ett nytt förhållningssätt till det som stressar dig i din tillvaro och hur du kan utveckla förmågan att känna tillit.

Kunskapen om compassion bygger på hjärnforskning, KBT, affektteori, anknytningsteori, buddhism och har inslag av mindfulness. Tillsammans med Sofia Viotti har författaren skrivit boken Compassionfokuserad terapi (2013).Författare: Christina Andersson
ISBN: 9789127140004
Antal sidor: 100
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 20.36 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *