Bearbetande samtal : Krisstöd, debriefing, stress- och konflikthanterin – pdf

av | 23 mars, 2016

Bearbetande samtal : Krisstöd, debriefing, stress- och konflikthanterin

Många yrkeskategorier ställs inför situationer som medför stor psykisk belastning. Det kan gälla att möta hot och våld i tjänsten eller att ta hand om olycksoffer, sörjande eller andra svårt drabbade människor. Det kan också gälla att hantera stress och konflikter på arbetsplatsen eller i andra sammanhang. Även i privatlivet drabbas vi av kriser som måste bemästras.

I vanliga fall tänker vi inte på att det liv vi lever är fyllt av risker. Men innerst inne vet vi att det oförutsedda kan inträffa. Om så sker är det bra om man är någorlunda förberedd. I synnerhet de som har till yrke att hjälpa andra bör se till att de själva har de kunskaper och redskap som kan vara till hjälp i den akuta krisen och som kan förebygga problem längre fram.

Författaren visar att man ingalunda behöver vara krispsykolog för att göra god nytta som medmänniska och som krishjälpare. Denna bok presenterar systematiskt och instruktivt olika modeller och metoder för att bemästra, hantera och behandla psykisk stress. Dessutom presenteras metoder för kristerapi och konflikthantering. Ett tiotal användbara bilagor samt ordförklaringar och en fyllig litteraturförteckning ingår också. Detta gör boken användbar i många sammanhang, inte minst i olika utbildningar. Dessutom är den ett hjälpmedel för så gott som all personal inom vård och omsorg, ordnings- och räddningstjänst, socialtjänst, skola och kyrka. Den kan även vara till hjälp för ledare och chefer.
Claes-Otto Hammarlund är sjukhuspräst, leg. psykoterapeut och gruppanalytiker. Han har trettio års erfarenhet som präst och själasörjare, både i församlingstjänst och i sjukhuskyrkan. Numera är han verksam på S:t Görans sjukhus, där han under tio år varit samordnare av sjukhusets psykosociala katastrofledning. Han är en ofta anlitad kursledare, föredragshållare och handledare inom offentlig verksamhet och näringslivet.

ISBN: 9789127084803
Antal sidor: 304
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 17.32 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *