Barngruppens storlek i förskolan : Konsekvenser för utveckling och kvalitet – Pia Williams, Sonja Sheridan, Ingrid Pramling Samuelsson pdf

av | 2 april, 2015

Barngruppens storlek i förskolan : Konsekvenser för utveckling och kvalitet

Barngruppens storlek i förskolan är en komplex och omdebatterad fråga som inte låter sig besvaras endast utifrån antalet barn. Hur många barn som är för många varierar beroende på flera olika faktorer. Men blir gruppen för stor kommer det att påverka verksamhetens kvalitet.

I boken Barngruppens storlek i förskolan ges en bild av hur gruppstorleken i förskolan inverkar på barns möjligheter att lära och utvecklas samt till bland annat lek och inflytande. Barngruppens storlek problematiseras på flera sätt och relateras till målområden i förskolans läroplan. 

Boken vänder sig till förskollärarstudenter samt beslutsfattare inom förskolan, förskolechefer, verksamma förskollärare och förskollärarutbildare.

Boken ger inget svar på vad som är det optimala antalet barn, men lägger fram internationell och nationell forskning på området. Bokens tio kapitel är engagerande och varje kapitel har en kort introduktion som ökar textens tillgänglighet.

Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 6, 2016.


Författare: Pia Williams, Sonja Sheridan, Ingrid Pramling Samuelsson
ISBN: 9789127146440
Antal sidor: 183
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 37.85 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *