Att undervisa i religionskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion – Björn Falkevall, Reinhold Fahlbeck, Camilla Löf, Peter åkerbäck, Annika Lindskog pdf

av | 11 juli, 2015

Att undervisa i religionskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion

Att undervisa i religionskunskap – en ämnesdidaktisk introduktion ger grunden för att undervisa i religionskunskap både i grundskolan och på gymnasiet. Boken utgår från de didaktiska grundfrågorna Varför?, Vad? och Hur? för att belysa olika aspekter av ämnet religionskunskap och visa på religionslärarens komplexa uppgift.

Läs mer
Boken ger ett lärarperspektiv på undervisningen och fokuserar på religionslärarens överväganden för att kunna utforma en undervisning som är till elevernas bästa.
Björn Falkevall beskriver bakgrunden till ämnet religionskunskap och ämnets kontext. Reinhold Fahlbeck, Camilla Löf, Peter Åkerbäck och Annika Lindskog, namnkunniga författare från olika ämnesdiscipliner, diskuterar i varsitt kapitel för religionskunskapen centrala frågor som religionsfrihet, fostran, stoffurval (utifrån exemplet sekter) och betygssättning.
Att undervisa i religionskunskap riktar sig dels till studenter som läser till religionslärare för både grundskola och gymnasium, dels till verksamma religionslärare som vill utvecklas i sin yrkesroll.

Om författarna
Björn Falkevall är universitetslektor vid Stockholms universitet och lärarutbildare med lång erfarenhet av religionskunskapens didaktiska frågeställningar.Författare: Björn Falkevall, Reinhold Fahlbeck, Camilla Löf, Peter åkerbäck, Annika Lindskog
ISBN: 9789147100361
Antal sidor: 178
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 31.46 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *