Att studera på högskolan : studieteknik, motivation och inspiration – Marina Bergman, Britt-Marie Israelsson pdf

av | 14 augusti, 2015

Att studera på högskolan : studieteknik, motivation och inspiration

Läser du din första termin på högskolan? Har du frågor om kurslitteratur och studievanor, eller undrar du vilka krav som kommer att ställas på dig som student? Den här boken är till för dig. Den beskriver vad du förväntas lära dig på högskolan, men erbjuder också konkreta verktyg och tips på hur du lyckas med dina studier.Exempel på frågor som boken tar upp är:• Hur lär jag på bästa sätt? • Hur utvecklar jag min förmåga att arbeta självständigt? • Hur skapar jag goda studievanor? • Hur läser jag kurslitteratur? • Hur blir jag bra på att planera? • Hur gör jag för att analysera och kritiskt granska? • Hur behåller jag koncentrationen när jag läser? • Hur kan jag påverka min motivation? • Hur tränar jag och förbättrar mitt minne? • Hur utvecklar jag min förmåga att lösa problem?Boken är fylld med frågor, svar och praktiska övningar. Den vänder sig till nya studenter på högskolan, men kan även användas av gymnasieelever som en förberedelse inför högre studier.


Författare: Marina Bergman, Britt-Marie Israelsson
ISBN: 9789144104287
Antal sidor: 166
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 11.91 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *