Att läsa faktatexter : undervisning i kritisk och eftertänksam läsning – Adrienne Gear pdf

av | 27 mars, 2015

Att läsa faktatexter : undervisning i kritisk och eftertänksam läsning

I boken Att läsa faktatexter ger Adrienne Gear konkreta lektionsförslag på hur du som lärare kan undervisa i lässtrategier av faktatexter. Författaren presenterar fem strategier för att göra eleverna uppmärksamma på sitt eget tänkande och hur de med hjälp av egna idéer, erfarenheter och bakgrundskunskap kan skapa mening i texten. Genom sina lektionsexempel beskriver författaren hur lärare kan introducera och arbeta med varje strategi. Boken visar också varför det är viktigt att lära ut strategierna i rätt ordning.

Adrienne Gear ger tydlig och forskningsanknuten vägledning i hur eleverna blir självständiga och metodiska läsare av faktatexter. Att läsa faktatexter vänder sig i första hand till lärare som undervisar i låg- och mellanstadiet.

Läs Toura Hägnestens recension av boken på Pedagog Stockholms blogg. 

Vad har jag lärt mig av att läsa boken Att läsa faktatexter (Gear 2015)? Jo, fem nya lässtrategier som är anpassade just till läsning av faktatexter. Här vill jag påstå att Gears bok fyller ett behov. (…) Trots att jag har läst en ansenligt mängd facklitteratur på området läsning så får jag med mig nya tankar och lektionsupplägg.

Toura Hägnesten, Utbildningsförvaltningen, Pedagog Stockholm


Författare: Adrienne Gear
ISBN: 9789127140356
Antal sidor: 208
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 22.57 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *