Att Leva Som: En Bok Om Att Leva Som Transperson Och Som Partner Till En Transperson – Helena Lindstrom, Gunvor Akerblom, Katarina Richardsson pdf

av | 24 mars, 2016

Att Leva Som: En Bok Om Att Leva Som Transperson Och Som Partner Till En Transperson

Boken innehåller de tre författarnas starka berättelser om sina egna liv som och i relation till en transperson. Den tar också upp den vetenskapliga aspekten av att vara transperson och ger en del praktiska råd och tips för transpersoner. I slutet av boken finns också en adressförteckning till olika organisationer.

Vad är det som driver vissa människor att leva som motsatt kön?

Det finns få svenska böcker om fenomenet transvestism, transgenderism, könsöverskridande, crossdressing eller vad man nu vill kalla det. På bio, cabaret och på scen möter vi emellanåt framför allt herrar i mer eller mindre fantasifulla damkreationer. Filmens damimitatörer och After Dark-gängets kvinnogestalter har både roat och oroat. Gemensamt för dem alla är dock parodin, skämtet och det lite löjeväckande med herrar i damkläder.

Vid sidan om dessa finns en ofta ensam och undanskymd grupp människor som av tvångsmässiga, fetischistiska eller känslomässiga skäl kommit att anamma det motsatta könet i sin egen kropp och tidvis eller mer permanent och i ett ofta livslångt tillstånd lever ut denna roll i mer eller mindre fulländning. Vissa inom fyra väggar, andra i total social öppenhet.

Dessa människor, män såväl som kvinnor, lever ofta i tvåsamhet i normala familjerelationer och tvingas därmed in i ett för alla parter jobbigt hemlighetsmakeri. Problem kan uppstå på arbetsplatser eller med grannar, vänner och bekanta. Den sociala accepten av denna företeelse är långt ifrån total t.o.m. i vårt eget svenska samhälle.

Författarna har erfarenhet av manlig transvestism ur olika perspektiv. öppet och personligt berättar man om transpersonens beteende och längtan efter det ”andra könet” inom sig, men också hur en partner upplever relationen med en transvestit.

Boken vill få både nära och kära, arbetskamrater och arbetsgivare att inse att denna för många märkliga egenhet egentligen inte är så egen.


Författare: Helena Lindstrom, Gunvor Akerblom, Katarina Richardsson
ISBN: 9789197349321
Antal sidor: 172
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 31.75 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *