Att coacha arbetssökande och sjukskrivna personer – Lars Bergkvist pdf

av | 12 februari, 2016

Att coacha arbetssökande och sjukskrivna personer

FörordUnder de senaste 12 åren har jag arbetat med att coacha arbetssökande eller sjukskrivna personer. Det har varit ett arbete med mycket glädje och mycket förtvivlan. Att se en människa resa sig och återfå självförtroendet efter att ha varit långt nere i hopplösheten är något som jag kan leva länge på. Lika ledsamt är det att inte lyckas nå fram till en person så att han kan ta emot hjälpen.Jag har läst mycket coachlitteratur men inte funnit någon som handlar om det speciella med att coacha dessa grupper. Coachinglitteraturen utgår ifrån att den som skall coachas har gott självförtroende och vill bli coachad. Eftersom jag under åren som coach har utarbetat en metod för att coacha arbetssökande och sjukskrivna som jag vet ger bra resultat, vill jag dela med mig av den till er andra som coachar dessa grupper. För att åskådliggöra texten och för att lätta upp den har jag bett en tecknare göra en figur som kan visa vad vi menar. Vi har döpt honom till WillmerJag har försökt vara kortfattad och ge boken karaktären av en handledning och inte en avhandling. Detta för att den skall kunna vara ett stöd i det dagliga arbetet. Därför har jag i slutet av boken lagt in ett antal övningar som du kan använda i ditt coacharbete. Jag hoppas att du kommer att ha stor användning av boken i ditt arbete.Lars Bergkvist www.ltbkompetens.se


Författare: Lars Bergkvist
ISBN: 9789197819107
Antal sidor: 80
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 37.29 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *