Att bryta upp och byta land – Elsie C Franzén pdf

av | 15 september, 2015

Att bryta upp och byta land

Att bryta upp och byta land är en mycket specifik livserfarenhet som inte lämnar någon människa oberörd. Boken belyser de psykologiska processer och skeenden som hänger samman med denna livserfarenhet. Perspektivet är allmänmänskligt i den bemärkelsen att författaren beskriver hur de flesta av oss skulle reagera i en sådan situation.

I separata kapitel behandlas bl.a. den sorts kris som kan utlösas av invandring, familjemönster, identitetsförluster, språksvårigheter, flyktingskap och minnen av tortyr, främlingsfientlighet och rasism, samt arbete eller arbetslöshet. Ett par intervjuer med personer som flyttat till Sverige ingår också.

Att bryta upp och byta land utgör en genomgripande omarbetning av Invandringens psykologi som publicerades 1984. Den nya boken är betydligt bredare och mer omfattande än sin föregångare.
Elsie C. Franzén (tidigare Söderlindh) är docent i pedagogik, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i pedagogisk psykologi. Hon har på Natur och Kultur senast medverkat och redigerat Tvärkulturella möten (2000).


Författare: Elsie C Franzén
ISBN: 9789127083875
Antal sidor: 176
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 29.69 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *