Arbetsmiljörätt – förskola, grundskola, gymnasieskola – Håkan Hallbäck pdf

av | 13 april, 2015

Arbetsmiljörätt - förskola, grundskola, gymnasieskola

Skolan är vår största arbetsplats och sysselsätter dagligen ungefär 1,7 miljoner elever samt en stor personalsstyrka. Dess arbetsmiljö är därmed den enskilt viktigaste och största arbetsmiljön i vårt samhälle. Skolan är också den mest mångskiftande och komplicerade arbetsmiljön vi finner i Sverige och den har ofta hamnat i blickfånget under de senaste åren. Denna uppmärksamhet handlar dess värre många gånger om brister och problem i arbetsmiljön.

Arbetsmiljörätten är ett komplext juridiskt rättsområde som innehåller ett flertal offentligrättsliga, straffrättsliga och arbetsrättsliga aspekter. Arbetsmiljörätt – Förskola, grundskola, gymnasieskola är en systematisk genomgång och förklaring av lagstiftningen och regelverken som styr skolans arbetsmiljö. Denna bok vänder sig till rektorer, skolledare och andra som vill ha insikt i de juridiska regelverk som styr skolans arbetsmiljö. Avsikten med boken är att den ska kunna fungera som lärobok i undervisningen för arbetsmiljörätt och skola eller som stöd för enskilda studier.

Håkan Hallbäck har tidigare varit advokat med inriktning mot bland annat arbetsrätt och affärsjuridik. Han är nu verksam som lärare i arbetsmiljörätt inom rektorsutbildningen och i handelsrätt vid Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet.Författare: Håkan Hallbäck
ISBN: 9789140688927
Antal sidor:
Format: PDF, mobi, epub
Filstorlek: 30.51 Mb


Ladda ned


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *